Deshmitaret kunder Haradinajve u vrane në prita

1

Shumica e deshmitareve në gjykimin kunder Ramush dhe Daut Haradinaj u vranë në menyra të cuditshme dhe në prita te ndryshme, gje që ndikoj tek deshmitaret tjera ta ndrrojn apo ta terhekin padin për krimet e kryera gjate luftes, dhe pas nderhyrjes së forcave të NATO-s ne Kosove.
Daut Haradinaj ishte i akuzuar per vrasjen e 4 ushtarve te UCK-s menjehre pas hyrjes se NATO-s ne Kosove Sinan Musajt, Rexhë Osajt dhe Ramë Idrizit dhe Bashkim Balaj, ne kete gjykim qe ishte mbajtur ne vitin 2002 i njohur si gjykimi i grupit te Dukagjinit kishte shume deshmitare të cilet dëshmuan se si gjatë luftes ishin rrahur dhe maltretuar nga Daut Haradinaj, por cuditrisht shumica e atyre qe kishin deshmuar nje nder ta ishte edhe kolonel Tahir Zemaj ishin vrare ne prita të ndryshme dhe kjo kishte ndikuar qe shume persona tjere te terhekin padin ndaj tije, por gjykata e qarkut ne Prishtin dhe ajo Supremja kishte denuar më një denim qesharak 3 vite hecje liri per Daut Haradinaj, Idriz Balaj , Bekim Zekaj , Ahmet Elshani dhe Ramush Ahmetaj te cilet ishin shpallur fajtore per vrasjen e 4 ushtarve të UCK-s dhe maltretimin e disa tjerve, e që keta ushtare vini kryesisht nga brigada 134 e udhëhecur nga Kolonel Tahir Zemaj i cili pas disa atentateve ishte vrare se bashku me djalin Enisin dhe kusheririn Hasanin në janar të viti 2003 në hyrje të Pejes perder sa ishte duke u kthyer ne shtepin e tije në Strellc të Decanit.
E njejta gje kishte ndodhur edhe tek Ramushi , i cili ishte i akuzuar nga gjykata nderkombetare e Hages per krime lufte gjatë viti 1998-99, shumë deshmitar ishin kercnuar dhe disa prei tyre ishin tentuar te vriten gjë që kishte bere shumica ta ndrronin dëshmin sic kishte deklaruar edhe vete gjykata e Hages, e një ndër vrajset ishte ajo e një dëshmitari kyc në rastin e një vrasje e cila ishte urdheruar nga vete Ramush Haradinaj, Kujtim Berishes ishte deshmitar i mbrojtur i prokoris i cili ishte goditur më makin në Podgoric dhe makina qe ka goditur per vedekje ende nuk eshte gjetur.

Me posht mund ta shikoni listen e atyre qe u vrane te cilet ishin ne liste si deshmitare kunder Daut Haradinajt dhe disa foto te atentatit ndaj tyre (Foto +18)

Lista e deshmitareve te vrare
-Tahir Zemaj i vrare ne nje atentate ne hyrje te PEJES se bashku me djalin Enisin dhe kusheririn Hasanin.
-Ismet Musaj i vrarene vitin 2001 pak para se te thirrej ne gjykimin kunder “grupit te Dugagjinit”

-Sadik Murici i plagosur ne vitin 2002 ne Peje
-Mirth Murici i vrare me arme zjarri ne vitin 2002 ne Peje
-Bekim Mustafa dhe Avni Elezaj te vrare me arme zjarri ne Peje ne vitin 2002
-Smajl Hajdari i vrare me 17 shkurte 2002 ne hyrje te shtepis se tije
-Ilir Selimaj me gruan dhe vellavin Feridin i vrare ne nje prite
-Sebahate Tolaj dhe Isuf Haklaj Polic te njesitit hetimore ne regjionin e -Pejes te vrare ne nje prite perderi sa ishin duke shkuare ne pune.

-Sadik Musaj i vrare me 1 shkurt 2005
-Sinan Musaj i vrare me 14 qeshore 2005
-Gjeladin Musaj i vrare me 16 qeshore 2005
-Kujtim Berisha i vrare ne nje aksident ne Podgoric ne vitin 2007

2

 

2

 

2

 

2

 

 

2

 

2

 

2

 

2